25.05.2013

Ръководството на “Марконис” отчете, че организационно проведените днес (25 май, 2013 год.) писмени изпити на PEARSON  за високите нива (PTEGeneral), са протекли много успешно без никакви сътресения и проблеми.

Подобна беше атмосферата и на 13 майт. г., когато се проведе устният изпит на PEARSON за всички нива, както и на 19 май, когато малките възпитаници на “Марконис” положиха писмените изпити  PTEYoungLearners на международния Изпитен Борд PEARSON.

Управителят на “Марконис” Николай Николов изрази надеждата си и резултатите да са достатъчно добри – такива, каквито винаги са били досега.

За оценките, обаче, думата имат оценителите в Обединеното Кралство, където изпитната документация заминава за проверка веднага след протичане на изпитите.

Резултатите се очакват най-рано в средата на месец август, а сертификатите най-рано в средата на месец септември т. г.

За учебната 2012-2013 година “Марконис” има 140 регистрирани кандидати за международно-признатите изпити на двата независими изпитни борда – на PEARSON и на Университета Кеймбридж – почти 10% повече кандидати в сравнение с миналата учебна година. Този брой регистрирани обучавани е изключително постижение за училище от мащабите на “Марконис”.