16.10.2013

Г-н Нийл Уотърс и Управителят на “Марконис” Николай Николов днес проведоха урок на открито в местността “Рудешки дол”. Темата на занятието беше “Nature and the natural world”. 

Възможност да се насладят на преживяването имаха учениците от сутрешните групи FCE1 и DS1, които се бяха подготвили предварително с домашно приготвени от самите тях лакомства.

Урокът беше изцяло насочен към биологична терминология свързана с видовете дървета, храсти и треви. 

Учениците се разходиха в близката гора докато естествено говореха само на английски език на различни интересни теми.

За финал на занятието учениците решиха да изиграят игра на асоциации, като всеки един трябваше да каже дума, която е асоциация на вече казана дума и започва с последната  буква на предходната дума. 

Преди да си тръгнат от мястото на открития урок всички дружно се включиха в почистването на зоната и така демонстрираха своята грижа за опазване на природата.

Изнесените уроци в “Марконис” от повече от година не са проблем, тъй като училището разполага със собствен транспорт – училищен микробус.

Участниците в занятието си обещаха следващото им пътуване да е на по-далечно разстояние и да е под формата на поне двудневна англо-езикова екскурзия в България, а защо не и в чужбина.