27.04.2016

Това не е добро пожелание, а реалност в “Марконис”. Разговорен английски в градинската библиотеа на езиковия център е една прекрасна алтернатива на традиционната класна стая. Така обучаваните могат да осъществят по-естествена комуникция на езика-цел (в случая) с един от носителите му – г-жа Сюзан Тревена (гост-преподавател в “Марконис”). Тя днес проведе часовете си с високите нива в градината на училището. 

С типичното английско чувство за хумор, първите думи на г-жа Тревена при срещата й с репортера ни, докато учениците й от предсертификатен клас с удоволствие позираха в междучасието пред фотооператора на фона на дърветата в градинската зона, бяха “Много ни е тежко в тази градина. Трудно се работи така.”.  

Инициативата е част от утвърдения учебен план за работа в рамките на втория учебен срок в елитноото частно училище, според който всички обучавани в “Маркконис” трябва да имат възможност за поне няколко учебни часа на открито през слънчевите пролетни и летни дни. 

“Прилагането на алтернативни и иновативни практики на чуждоезиково обучение за нас освен, че е традиция в работата ни, е и средство за запознаване на обучаваните с един по-различен свят, в който доказано доброто “старо” върви ръка за ръка с ефективното “ново” по пътя към личностното и академично усъвършенстване.”, сподели Управителят на “Марконис” Николай  Николов. “Прекрасно е, че можем да предложим на нашите ученици и такъв тип обучение, още повече, че той е и по-здравословен.  А това обучение може да бъде не само по разговорен английски. Разполагаме и с цялото нужно оборудване за часове на открито – подвижна бяла дъска, технически аудио-визуални средства и градинско обзавеждане. В идните седмици предстои възпитаниците и на другите наши преподаватели да се насладят на специалната градинска зона. Поради наличието на осветителни тела в нея, градината позволява и вечерно обучение през топлите месеци, от което най-вероятно ще се възползват основно обучаваните ни от курсовете за възрастни, както и от най-високите изпитни нива.”, добави г-н Николов.
Източник: balkanec.bg