03.11.2015

За седми път езиков център „Марконис” връчи 64 сертификати на международно признатите изпити на PEARSON от майската сесия тази вечер от 18.30ч в малкия салон на Народни читалище „Христо Ботев” в Ботевград. Те бяха раздадени за нива от А1 (най-ниското) до ниво С2 (най-високото), според общата европейска езикова рамка.

От 64 сертификати,  които бяха раздадени оценките между Мн.добър 5 и Отличен 6 са почти 83 %. Тази година са се явили обучавани във абсолютно всички нива, като последните В2, С1 и С2 служат за прием във висшите учебни заведения в България и чужбина, подчерта управителят Николай Николов.

Тази вечер притежателят на сертификат за ниво С2, Сабина Ценкова, не можа да присъства на церемонията по връчване на дипломите, тъй като тя е поредният студент, приет в чужбина – възпитаник на „Марконис”. Сертификатът взе нейният баща Николай Ценков (Коко), който заяви от сцената, че Сабина е приета в университет в Холандия само със сертификат на „Марконис”.
За седем години в училището са получени 459 сертификати, 227 от тях са с отлична оценка, което е близо 50 %.

„Няма как да не се радвам, когато виждам една пълна зала. Няма как да не съм доволен от постигнатото от учениците и от колегите при положение, че виждам толкова солиден академичен успех. Езиков център „Марконис” е специално училище. В него освен академично, децата се развиват и творчески”, с тези думи управителят Николай Николов откри официално церемонията по връчването на междунардно признатите изпити на PEARSON. Той благодари на Общинския духов оркестър, който за пореден път е част от тържествените събития на езиковия център.

Поздравителен адрес бе изпратен специално от Румен Киряков – регионален директор на “PEARSON BULGARIA”.

Източник: balkanec.bg