15.05.2021

Днес се проведе изпитната сесия на Кеймбридж за най-малките възпитаници в езиков център “Марконис”. Явиха се 28 деца. Изпитите на Кеймбридж в “Марконис” се провеждат за 11-та поредна година.Изпитът се разделя на две части – устна и писмена. Устният изпит се оценява от акредитиран устен изпитващ за изпита на Кеймбридж – Светла Попова, която също е и ръководител на изпитната комисия в “Марконис” през 2021 г. Писменият се проверява само и единствено от Кеймбридж, като материалите ще бъдат изпратени там.”За поредна 11-та година в езиков център “Марконис” се провеждат изпитите на Кеймбридж. Не спирам да се изненадвам как това училище върви все по-нагоре и по-напред. Всяка година децата стават все по-добри и това се дължи първо на вдъхновителя – управителят на езиков център “Марконис” д-р Николай Николов и на изключително качествените преподаватели. Всички те доказват своя професионализъм чрез представянето на децата на изпита днес. Представянето им на устния изпит беше много добро, надяваме се, че и на писмения ще се представят блестящо. Няма по-вълнуващо от това малките деца да проговорят и на английски език!”, каза г-жа Светла Попова.

“За мен е удоволствие, че за 11-та поредна година партнираме с един от най-авторитетните изпитни езикови центрове в България – “АВО”. Днес колегите изпитват 28 обучавани от детските нива, но за тази календарна година имаме над 50 регистрации за изпитите на Кеймбридж, което е значителен успех предвид пандемията. Успяваме при спазване на всички изисквания да провеждаме процеса на обучение. Работим и онлайн, и присъствено в зависимост от разпоредбите на министерството. Нашата цел е да успеем от малки дечица да ги подготвим до най-високите нива на английски език. Вече десетки възпитаници на “Марконис” се обучават в университети по целия свят! Това няма как да се случи без прекрасния ни екип. Не само аз съм вдухновител, вдъхновители са всички мои колеги, които работят с обучавани от всички нива и възрастови групи. Нашата работа е мисия, а една мисия не може да се изпълни само от един човек. Тя изисква общи усилия”, каза д-р Николай Николов.

Изненада бе тържественото връчване на сертификати В2 на Кеймбридж. Те бяха връчени на двама обучавани от нивата за възрастни – Пламен Петков и Радослав Проданов.

“На много места в България се провежда обучение за възрастни, но много малко от тях успяват да достигнат до подготовка, която им позволява успешно да издържат изпити за толкова престижен международен сертификат, какъвто е този на Кеймбридж. Днес имам честта да връча два такива сертификата. Това е резултат на много упорит труд от тяхна и наша страна!”, сподели д-р Николов.

Източник: balkanec.bg

Може да разгледате и фото галерията (Източник: botevgrad.news) тук.