19.06.2021

Днес в 8:00 ч. бяха посрещнати децата, които се явяват на международния изпит PEARSON. Той се провежда за 13-та поредна година в Езиков център “Марконис”. Тази година на изпита за всички нива се явиха 35 обучавани. Акредитиран изпитващ бе г-жа Гергана Муховска. Тази година изпитът е с различно наименовние – “Pearson English International Certificate Young Learners and General”, а не “Pearson Tests of English”. Тази промяна е наложена заради международното признание на изпитите.

Както всеки път и тази година изпитните материали се отварят при стартирането на изпита за максимална сигурност.

Г-жа Муховска сподели впечатленията си от устния изпит, който се проведе миналата събота и пожела успех на всички, явяващи се днес:”Цялостното представяне на децата беше много добро! Няма да навлизам в подробности, разбира се, тъй като не може да се издава такава информация. Надявам се днес също да дадат най-доброто от себе си и да покажат усвоеното през годината, която за всички ни беше тежка предвид онлайн обучението. Пожелавам успех на всички!”

“Аз вярвам, че учениците ще се справят успешно! По време на онлайн обученето имахме удоволствието да работим с една много съвременна платформа, благодарение, на която виждаме чудесна успеваемост. Както сподели г-жа Муховска, обучаваните се справиха чудесно на устния изпит. Не можем да дваме много подробности и детайли, но общата картина е добра. Надявам се и на днешния изпит да се представят добре! Тази година на изпита се явяват с няколко повече обучавани от изминалата. Постепенно се наблюдава стабилизиране предвид пандемичната обстановка. Много се радвам, че “Марконис” успя да се утвърди през годините като една солидна и стабилна образователна институция – гарант за качество в езиковото обучение! Това качество и високи стандарти се доказват всяка година от международна външна оценка при явяването на наши обучавани на изпити. Освен изпита на PERASON, имаме над 50 регистрации за изпита на Cambridge, което означава, че за тази година ще имаме над 85 явили се кандидати на международните изпити”, сподели управителят на Езиков център “Марконис” д-р Николай Николов.

Източник: balkanec.bg